Serviciului Nou de Bibliotecă „Femeia în format digital ” - o nouă oportunitate de comunicare şi afirmare pentru femeile din Rîşcani

Serviciul Nou de Bibliotecă "Femeia în format digital" a fost implementat în perioada 17 martie – 12 mai 2016 în cadrul Centrului Regional de Formare a Bibliotecii Publice Orăşeneşti or. Rîşcani cu scopul ridicării statutului de femeie din oraşul nostru şi transformarea ei în persoană modernă, activă, femeie cu o poziție civilă fermă, respectată în familie şi comunitate. Responsabili de iniţierea şi implementarea SNB în conformitate cu necesităţile şi aspiraţiile membrilor comunităţii au fost Burac Olga şi Foliuşneac Tatiana, traineri la CRF Rîşcani, director BPO Rîşcani, Sacaliuc Galina. 


La 17 martie 2016 în incinta CRF a BPO Rîşcani a fost lansat serviciul nou de bibliotecă "Femeia în format digital". La inaugurare au participat 19 femei din oraş care au fost interesate de acest nou serviciu. Dna Sacaliuc Galina, directorul BPO Rîşcani, a informat publicul cu activităţile preconizate în cadrul SNB "Femeia în format digital". La eveniment au fost prezenţi partenerii serviciului: asistentul social - Ursul Svetlana; asistentul medical – Osipova Svetlana; specialistul în domeniul bibliotecilor de la Secţia Cultură Rîşcani - Gherman Claudia; vice-primarul or.Rîşcani – Dancenoc Lidia; medic-fitoterapeut amator – Dvoiţeva Maria;  terapeut de masaj - Movilă Iulia.


După inaugurare au urmat patru traininguri:
·         Trainingul I – 24 martie 2016, „Să fii sănătos e la modă”. În cadrul lui beneficiarii şi-au efectuat un control general al organismului, să fie pregătiţi de sezonul estival. Dna Osipova Svetlana, le-a investigat tensiunea arterială, oculară, iar dna Dvoiţeva Maria ce parametri ai corpului trebuie să fie la înălţimea respectivă.
·         Trainingul II – 31 martie 2016, „Cea mai gingaşă şi atrăgătoare”. A fost prezentată o expoziţie de bijuterii din pietre preţioase, ce influenţa au asupra omului. Dna Movilă Iulia a organizat şi a efectuat un set de exerciţii pentru diferite grupe de muşchi, exerciţii de relaxere cu elemente de yoga. Dna Dvoiţeva Maria a venit cu diferite produse fitoterapeutice pregătite de dumneaei.
·         Trainingul III – 7 aprilie 2016, „Frumuseţea v-a schimba lumea”, Dna Brăduţanu Ina şi Bojii Felicia au explicat în cadrul trainingului cum trebuie să curăţim faţa corect după liniile de masaj, plusurile utilizării cosmeticii în dependenţă de tipul pielii.
·         Trainingul IV – 4-8 aprilie 2016, „Lumea în palmă” (curs de Tehnologia Informaţiei şi Managementul calculatoarelor ).


     La 12 mai 2016, în incinta Centrului Regional de Formare a avut loc activitatea de lansare a primei promoţii a serviciului nou de bibliotecă "Femeia în format digital". Activitatea a avut două părţi: prima de efectuare a totalurilor a noului serviciu şi a doua de sărbătorire a Zilei Internaţionale a Familiei.


La eveniment a fost primarul oraşului Rîşcani, Victor Bogatico, care împreună cu Svetlana Ursul, asistent social au felicitat trei familii care au împlinit 60, 55 şi 35 de ani de căsnicie, ele sînt Elpujan Ana şi Vasile; Dvoiţeva Maria şi Victor; Sacaliuc Galina şi Mihai. Ele au fost menţionate cu diplome, flori, dar şi din partea Centrului Regional de Formare au primit cadouri. Cu o felicitare pentru ei au venit elevii clasei a VI-a Burac Andrei, Prodan Alexandru, Nabiev Rasim, liceul "L. Damian", care au recitat poezii şi eleva clasei a XI-a Secară Loreana, liceul "Liviu Damian" care a venit cu un buchet de melodii în dar. Cu diplome au fost menţionate trainerii Olga Burac şi Tatiana Foliuşneac pentru implementarea cu succes a noului serviciu de bibliotecă "Femeia în format digital", care au fost înmînate de primarul Victor Bogatico. Toate participantele din cadrul serviciului au primit diplome de participare.


Foliuşneac Tatiana şi Burac Olga, 
traineri la Centrul Regional de Formare a BPO Rîşcani

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu