Lansare de carte: „Pur și simplu să plec. Evadarea copiilor”, Ute Schaeffer

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează lansarea de carte „Pur și simplu să plec. Evadarea copiilor”, autor Ute Schaeffer. Evenimentul va avea loc la 1 iulie 2016, ora 15:00, Biblioteca Centrală (bd. Ștefan cel Mare nr. 148)


Situația refugiaților în Europa și în particular în Germania a devenit un subiect de zi cu zi a știrilor mondiale. Multe persoane evadate din frica războiului și violenței sunt copii și adolescenți care au pornit fără supraveghere la un drum anevoios și periculos spre Europa. În țările lor de origine ei nu mai au nici un viitor.
În anul 2015 mai mult de 30.000 de tineri neînsoțiți de maturi au sosit în Germania. Ei au trecut prin experiențe oribile și actualmente, ajunși în siguranță, ar dori să înceapă o viață nouă.

În prezent circulă mai multe informații dubioase privind situația refugiaților din Europa și motivele evadării lor. Cartea publicată recent de șeful adjunct al Academiei Deutsche Welle Akademie Ute Schäffer abordează anume aceste întrebări. Timp de șase luni autoarea a intervievat doisprezece tineri care au fost de acord să împărtășească destinele lor. Aceste istorii se împletesc într-un mod viu în contextul politic al țărilor din care acești oameni au plecat, precum și cu rutele celor refugiați, astfel încât cititorului să-i fie clar și ușor de înțeles cauzele reale ale evadării lor.

Avem plăcerea de a vă invita la acest eveniment deosebit și cu nerăbdare așteptăm și o discuție fructuoasă după prezentarea cărții”, anunță organizatorii.

Ute Schäffer a activat ca redactor-șef al Deutsche Welle. În prezent este director al departamentului de dezvoltare media și Director adjunct al Academiei Deutsche Welle. Timp de mai mulți ani ea a realizat reportaje din țările Africii, Europei de Est și țările arabe și cunoaște bine regiunile de origine ale refugiaților.
Evenimentul se desfășoară în cadrul cooperării între Deutsche Welle Akademie, DAAD și Centrul Cultural German AKZENTE.

Eveniment în limba germană și română. Intrarea liberă.

Sunt așteptați toți doritorii!

Mai multe detalii despre eveniment – aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu