La Muzeul de Etnografie va fi inaugurată expoziția de fotografii „Amintiri despre Ţară și Oameni ”

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va găzdui, începând cu data de 26 august, expoziţia fotografică „Amintiri despre Ţară și Oameni ”. În cadrul expoziţiei, va fi prezentată o bogată colecţie de lucrări aparținând maestrului Tudor Iovu. 

Cele peste 200 de fotografii au fost realizate în perioada anilor 1988–1991 şi reflectă evenimente legate de mişcarea naţională pentru redobândirea libertăţii şi pentru proclamarea independenţei Republicii Moldova. 

Expoziţia, realizată cu susținerea grupului de inițiativă pentru crearea Muzeului Fotografiei Basarabene, face parte din şirul acţiunilor consacrate aniversării a 25 de ani de la adoptarea Declarației de Independenţă a Republicii Moldova. Cu acest prilej, vizitatorii sunt invitaţi să retrăiască anii fierbinţi, de jertfire şi împlinire a idealurilor naționale. 

Maestrul fotograf Tudor Iovu este autorul unor fotografii irepetabile, caracterizate prin curaj permanent şi implicare dezinteresată în procesele istorice care au modelat şi mai continuă să influențeze destinele ţării noastre şi ale oamenilor săi. 

Vernisajul va avea loc la 26 august, ora 12.00. Expoziţia va putea fi vizitată până la 10 octombrie 2016.

Sunt așteptați toți doritorii!

Mai multe detalii despre eveniment – AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu