O expoziție de Filatelie și Numismatică filatelică va fi inaugurată la Muzeul de Etnografie – ”Moldova Independentă”

Cu ocazia celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova și Î.S. „Poșta Moldovei”, sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, organizează  Expoziția de Filatelie și Numismatică filatelică ”Moldova Independentă”. 

În cadrul expoziției, vizitatorii vor avea ocazia de a admira   exponate filatelice, care anterior au participat la diferite expoziții internaționale, fiind apreciate cu medalii de Argint, Argint Mare, Vermeil, Vermeil Mare și Aur, ele reflectând diferite aspecte ale vieții politice, economice și culturale a Moldovei. 

Expoziția include literatura filatelică, editată în acești ani, precum și un compartiment separat - Numismatică filatelică, în cadrul căruia sunt prezentate 94 medalii. 66 medalii reflectă activitatea expozițională a membrilor Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, desfășurată în anii 1997-2016. 

De asemenea, în cadrul prezentării expoziției,  Î.S. „Poșta Moldovei” emite un plic-întreg poștal, lansarea căruia va avea loc la 25 august la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, el urmând a fi obliterat cu o ștampilă specială. Catalogul expoziției și medalia comemorativă, realizate cu această ocazie, sunt atribute, ce vor însoți evenimentul respectiv.

Inaugurarea expoziției va avea loc la 25 august, ora 15.00.

Mai multe detalii despre eveniment – AICI.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu