Pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova: Canonizarea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și a Fericitei Agafia

În cadrul ședinței extraordinare a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 28 iulie curent s-a decis organizarea slujbei de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni la data de 3 septembrie 2016, la Mănăstirea Căpriana, iar a Fericitei Agafia la data de 24 septembrie, la Mănăstirea Cușelăuca.

Acest moment e unic pentru Biserica Ortodoxă din Republica Moldova, care nu a mai avut parte de canonizări de sfinți. De aceea, clerul, împreună cu toți credincioșii, este invitat  de a participa la aceste slujbe de canonizare. La evenimente vor participa Arhierei ai Bisericii Ortodoxe din țara noastră, din Rusia, Ucraina, România, Grecia.

Cu această ocazie, Î.P.S. Mitropolit Vladimir se adresează tuturor creștinilor: ”Vă îndemn părintește, în data de 25 august – ziua în care vom deshuma rămășițele pământești ale Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, să fim uniți în rugăciune, cu evlavie și dragoste față de un sfânt plăcut lui Dumnezeu, care a sfințit prin trăirea și nevoința sa acest pământ de Dumnezeu binecuvântat al țării noastre!”.

Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina evenimentului de AICI.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu