Vino la Bibliotecă și descoperă Chișinăul altfel în cadrul unui nou serviciu!

Pe data de 19 octombrie 2016, ora 12:00, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se va desfășura în premieră ”Taraba serviciilor moderne”. Evenimentul are drept scop de a prezenta comunității cele mai inovative servicii furnizate, care fac bibliotecile spații dinamice, vitale şi importante pentru dezvoltarea şi transformarea comunității. 
La 12:15 se va lansa un serviciu nou implementat de Departamentul Memoria Chișinăului ”BiblioTur – descoperim Chișinăul altfel”. Proiectul este o ocazie pentru tineri, adolescenți de a cunoaște şi a descoperi istoria orașului Chișinău şi este finanțat prin programul de granturi pentru democrație, oferit de Ambasada SUA în Republica Moldova. 

Menționăm că la Tarabă, filialele BM, vor demonstra cele mai bune servicii și practici de bibliotecă implementate în concordanță cu necesitățile chișinăuienilor, solicitările utilizatorilor, ținând cont de resursele informaționale disponibile, dar şi de tehnologiile moderne. Noile servicii confirmă eficiența şi evoluția bibliotecilor într-o societate a progresului şi a transformărilor. Vizitatorii vor putea lua cunoștință de serviciile din diferite domenii destinate diverselor categorii de vârstă, dialogând cu bibliotecarii-prestatori ai acestora, asistând la prezentări, la ateliere creative; admirând expoziții de lucru manual ale utilizatorilor etc. 
În cadrul Tarabei de la 12:00 până la 20:00 vor fi organizate diverse evenimente interactive, precum: Biblioteca posibilului: scena inovațiilor de bibliotecă în cadrul căruia bibliotecarii își vor împărtăși în formatul ignite serviciile livrate utilizatorilor și Maratonul de idei: Ce mi-a șoptit un utilizator. Ulterior pentru bibliotecari vor avea loc trei concursuri, iar câștigătorii vor fi desemnați chiar de către participanți: Cel mai frumos stand amenajat;  Cea mai convingătoare prezentare.
Evenimentul se desfășoară în cadrul Campaniei Naționale „Ne vedem la bibliotecă!”, care își propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, poate beneficia de servicii moderne și activități interactive. Campania se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din rețeaua Novateca.    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu