Cio-co style – pasiune, dragoste, originalitate și unicitate

Ciocanu Corina este o tânără meșteriță din țara noastră, printre puținii artizani care practică tehnica soutache. Confecționează în mod deosebit accesorii handmade, iar lucrările sale au ajuns și peste hotarele țării. Vă invit să o cunoașteți și să aflați mai multe despre brandul Cio-co style!

Cine este Ciocanu Corina?
Sunt un simplu om de artă, care a absolvit facultatea de Arhitectură la Universitatea Tehnică a Moldovei. Îndrăgostită de tot ce e frumos.

Când ați descoperit pasiunea pentru handmade?
Absolvind facultatea și având mult timp la dispoziție, am accesat întâmplător handmade things și am văzut câteva imagini cu lucrări în tehnica soutache. M-am îndrăgostit de aceste creații și mi-am zis că trebuie să încerc și eu să fac așa ceva.  Astfel am început a confecționa accesorii în această tehnică, iar prima lucrare pe care am făcut-o au fost o pereche de cercei, care îmi sunt foarte dragi.


Ați înființat brandul Cio-co style. Povestiți-ne despre el.
Atunci când am văzut că lucrările mele sunt apreciate și solicitate, m-am gândit că ar fi bine ca acestea să poarte un nume. Mi-am dorit să folosesc atât numele meu, cât și un cuvânt ”delicios”. Astfel a luat naștere Cio-co style, Cio – provenind de la Ciocanu, co – de la Corina, iar aceste două abrevieri luate împreună, ducându-ne cu gândul al delicioasa ciocolată. 

Aveți și un logo destul de interesant...
Atunci când am creat logo-ul, mi-am dorit foarte mult ca acesta să includă și curbele ce predomină în tehnica soutache. Inițial, l-am schițat manual, dupa care l-am prelucrat tehnic, rezultând ceea ce vedeți acum. Un logo, într-adevăr, destul de interesant și care mă reprezintă în totalitate.


Lucrați în tehnica soutache. Ce vă place să meșteriți?
Îmi place foarte mult să cos, iar această tehnică în Republica Moldova nu este foarte răspândită. Soutache-ul permite confecționarea a absolut oricărui obiect. Până în prezent, am experimentat și am reușit să meșteresc diverse accesorii pentru încălțăminte, accesorii pentru păr, cercei, brățări, broșe, coliere, pandative.

Cine sunt clienții dvs și unde vă comercializați lucrările.
Scopul meu nu este de a obține un profit din ceea ce fac, însă mă bucur mult când îmi sunt apreciate lucrările. Astfel, îmi vând accesoriile pe rețelele de socializare, dar și în cadrul diverselor târguri specializate, la care particip atunci când dispun de timp. La început clienții mei au fost doar din Republica Moldova, însă în prezent lucrările mele ajung și peste hotarele țării.


Descrieți în câteva cuvinte pasiunea dvs față de handmade.
Dragoste față de frumos, originalitate, unicitate...

Cum e să fii meșter handmade în Republica Moldova?
În țara noastră e destul de dificil să fii meșter handmade, căci acest tip de lurări sunt apreciate în mare parte de către oamenii erudiți, care înțeleg câtă muncă stă în spatele unei lucrări confecționate manual.


Ce pregătiți în viiitorul apropiat?
Bineînțeles, nu mă opresc aici, căci voi continua să confecționez accesorii la fel de captivante, iar clienții mei vor avea parte de multe surprize.

Mulțumesc mult pentru interviu și succese mari în tot ceea ce faceți!


Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu