Împreună o putem salva pe Micuța Anastasia!

Nefericirea poate bate la ușa fiecăruia dintre noi și nimeni nu este asigurat de bolile cumplite. Dar cel mai trist este atunci când un copil bolnav, care abia și-a început viața, luptă zi de zi pentru a supraviețui.


Anastasia este un îngeraș de 1 an și 8 luni, care suferă de paralizie cerebrală de la naștere. Micuța are nevoie de reabilitare și recuperare. Una din posibilități de a o salva ar putea fi delfino-terapia, care se efectuează în Turcia. (http://www.delfin-terapie.ro/cazuri-de-succes-ale-terapiei-cu-delfini). Anastasia a trecut prin multe momente critice, a suferit o hipoxie intrauterină, a fost născută cu scorul apgar 1 (adică aproape moartă), a stat în reanimație o lună conectată la aparate. Rinichii în primele 7 zile de la naștere nu funcționau, timp de 22 de zile ea folosea respirația artificială, fiind hrănită prin sondă până la 7 luni.

La 1 an și 3 luni, Anastasia a făcut prima convulsie, în urma căreia au apărut și mai multe efecte negative asupra sănătății micuței: din nou nu putea ține capul, precum și alte dificultăți de sănătate.

Acum mergem la Centrul de reabilitare și recuperare din orașul Bălți, unde fetița permanent primește tratament medicamentos de stimulare. Noi, părinții, ne dorim un copilsănătos, care să poată să ducă mâncarea la gură, să stea pe poponeață, să poată apuca cu ușurința obiectele, să fie mai independentă, să poată să se joace cu frațiorul mai mic, care are 4 luni și abia așteaptă să-și vadă surioara zâmbind. 

Cerem ajutorul oamenilor cu inima mare, doar voi îi puteți oferi Năsticăi șansa la o viață mai bună.  Din toți banii pe care i-am mai avut, i-am cumpărat medicamente. Aș vrea să menționez că statul acordă ajutor pentru medicamente 350 lei anual, dar nouă ni s-a refuzat.

Ne vine greu să ne descurcăm fiindcă mai avem un baiețel de 4 luni”, spune mămica Anastasiei.

Tratamentul micuței este extrem de costisitor, fiind nevoie de 3750 euro pentru o sesiune de delfino-terapie + 2250 euro pentru costum de înot, cazare, zbor.

Mai multe detalii despre cazul Anastasiei – AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu