Viorica Crochet Craft: „Nu-mi pot imagina nici o zi din viață fără a simți mișcarea croșetei în mâna mea”

Este cunoscută datorită lucrărilor extraordinare pe care le croșetează. Depune mult suflet și dăruire în ceea ce face, iar cea mai bună prietenă i-a devenit croșeta, de care nu se desparte nici măcar pentru o zi. Operele sale reprezintă părți din suflet, iar de acest lucru vă puteți  da seama imediat ce le vedeți. Toate acestea poartă un singur nume – Viorica Proca, alias Viorica Crochet Craft. Vă invit să aflați mai  multe despre ea din interviul de mai jos!

Cine este Viorica Proca?
În primul rând, sunt o mamă a doi copii. În al doilea rând, sunt o soție care dăruiește dragoste necondiționată și nu în ultimul rând, sunt o pasionată înfocată de puterea croșetei.

Cum ați descoperit pasiunea pentru handmade?
Totul a început încă de pe băncile școlii. Pe atunci nu știam, însă, ce minunății pot fi făcute de un om îndrăgostit de această artă. Eu nu am croșetat permanent, iar motivele au fost de ordin diferit, dar atunci când am reînceput s-o fac, am simțit că asta e menirea mea. Acum nu-mi pot imagina nici măcar o zi din viață fără a simți mișcarea croșetei în mâna mea. 


Vă mai amintiți care a fost prima lucrare pe care ați meșterit-o?
Prima lucrare care a bucurat privirea celor din jur, dar mai ales sufletul meu, a fost un mileu. Eram tare mândră de ceea ce realizasem. O altă lucrare în debutul meu a fost o rochie pe care am făcut-o timp de o săptămână, iar de aici a pornit totul…


Cum ați putea descrie pasiune dvs pentru handmade?
De ce îmi place croșeta? Ea pur și simplu îmi place. Atât. Ea a reușit să devină una dintre cele mai devotate prietene care, deși nu poate să-mi vorbească, poate să mă transpună într-o altă lume, o lume a mea unde sunt doar eu și lucrurile care urmează să prindă viață. 


Ce vă inspiră să confecționați lucrări atât de frumoase?
Fiecare zi pentru mine este o sursă de inspirație. Eu nu caut ceva special pentru a croșeta. Eu fac asta din suflet, iar o adevărată pasiune nu are timp sau spațiu. Pentru mine a putea să croșetezi nu reprezintă doar momentul când tu poți să reproduci o schemă. Eu realizez propriile mele lucrări, punând în fiecare câte ceva din personalitatea mea și încerc să vin cu ceva nou de fiecare dată. 


Cine vă achiziționează lucrările?
Cumpărătorii mei sunt oamenii care conștientizează ce înseamnă acest lucru și câtă muncă depui ca să duci o lucrare la bun sfârșit. 

Care a fost cea mai dificilă lucrare pe care ați realizat-o?
Pentru mine nu există ceva dificil în ale croșetatului, deși dacă mă gândesc bine am avut și momente care m-au scos din zona de confort, dar asta mă face să cresc, să pun nu doar mâinile , ci și mintea în mișcare. Eu știu că totul este posibil dacă pui dragoste și multă străduință în ceea ce vrei să faci. 


Cu ce vă veți bucura clienții pe viitor?
Eu nu-mi fac planuri de viitor. Tot ce-mi doresc este să fiu sănătoasă, să am oamenii dragi alături pentru că ei sunt sursa mea vie de inspirație și energie. Restul, cu ajutorul Domnului, le voi realiza. 

Există multe tehnici în handmade. Dvs de ce ați ales croșetarea?
Nu eu am ales croșetarea, ci ea m-a ales pe mine. Nimic în viață nu este întâmplător, iar dacă Dumnezeu mi-a dat acest har, mie nu-mi rămâne decât să muncesc și să transmit și altora această dragoste sinceră și adevărată-cea pentru croșetă. 


Vă mulțumesc mult pentru interviu și mult succes în tot ceea ce faceți!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu