Artistul plastic Florentin Leancă invită la vernisaj

Cu ocazia Zilei Internaționale a Culturii, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici", organizează o expoziție specială de pictură, a artistului plastic Florentin Leancă. 

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici" din Chișinău pe data de 16 ianuarie 2017, cu începere de la ora 16.00.

Manifestarea se înscrie în planul de activități complexe pregătit de ICR Chișinău pentru a marca Ziua Culturii Naționale, plan ce încearcă să acopere toate palierele vieții culturale din Republica Moldova (muzică clasică, expoziții cu temă literară, lansări de carte, expoziții de pictură). 

Sunt așteptați toți doritorii!

Florentin Leancă s-a născut la 29 august 1966 în oraşul Florești. În 1986 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală", iar în 1999 - Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În 2001 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. În anii 2001-2009 a fost vicepreşedinte al UAP. Florentin Leancă a fost distins cu premii la expoziţii de pictură din R. Moldova şi România.

Anna Casian-Musteață