5 cărți care te vor face să uiți de somn

Dacă ești ocupat/ă ziua și nu ai timp pentru a lectura din cartea preferată, cu siguranță seara, îaninte de somn, citești câteva pagini, dupa care adormi. Există însă cărți care nu te lasă să dormi, chiar dacă e trecut de miezul nopții. CultARTlife a făcut un top al celor 5 cărți care te vor face să uiți de somn!

„Fata dispărută” de Gillian Flynn – „Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul”. (Sunday Times)

„Să nu mă părăsești” de Kazou Ishiguro – „Este unul dintre cele mai bune romane al lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award și Arthur C. Clarke Award și inclus pe lista celor mai bune cărti ale anului 2011 în The New York Times, Publishers Weekly și în numeroase alte reviste prestigioase” (Libris.ro)

„Ispășire” de Ian McEwan – „Încă din adolescență, Briony Tallis își dă seama că vrea să abandoneze lumea himerelor pentru a scrie despre oamenii din jur și despre viața reală. Simțul exagerat al ordinii și dreptății o împinge însă către un act social greșit, de pe urma căruia vor avea de suferit cei dragi ei. La bătrânețe, ajunsă scriitoare de succes, Briony va medita la consecințele faptei sale, care o urmărește întreaga viață”. (Google Books)

„Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafón - „O aventură fantastică, un roman scris parcă de Jorge Luis Borges în stilul Numelui trandafirului. Zafon are grijă să dozeze iubirea, magicul, crimele și nebunia astfel încât să-l captiveze până și pe cititorul cel mai sceptic. Diabolic de bun!”. (Elle)

„Vânătorii de zmeie” de Khaled Hosseini – „O carte extrem de emoționantă (dar nu lacrimogenă) despre prietenia a doi băieți – Amir și Hassan, fiul stăpânului și fiul servitorului, de etnii și religii diferite, într-o țară sfâșiată de situația politică instabilă. Prima parte a romanului este întoarcerea în trecut, prin labirintul amintirilor lui Amir, acum ajuns la maturitate și stabilit în Statele Unite”. (Libris.ro)

Anna Casian-Musteață