Compozitorul Eugen Doga a organizat o serată muzicală dedicată lui Mihai Eminescu

De Ziua Națională a Culturii, marcată anual pe data de 15 ianuarie, compozitorul Eugen Doga a organizat o serată muzicală. Evenimentul este un omagiu adus marelui poet Mihai Eminescu, la care maestrul și-a invitat prietenii, colegii, dar şi toți admiratorii versurilor eminesciene.

Cu această ocazie, compozitorul și-a prezentat ultimele două piese la pian - melodiile "Salon" şi "Deşteptarea", pe care le-a interpretat în prezența publicului numeros. În cadrul salonului muzical au evoluat soliştii şi cvartetul Operei Naţionale, actori ai teatrelor, precum şi elevi de la Liceul republican de muzică "Ciprian Porumbescu" și alte școli muzicale din capitală.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a remarcat că: "Legarea timpurilor în creaţia lui Eugen Doga dedicată zilei de naştere a lui Mihai Eminescu într-un cadru atât de frumos, care înseamnă Ziua Naţională a Culturii, vorbeşte despre faptul că spiritul nostru naţional este peren şi va dăinui atât cât vor dăinui oameni ca Eugen Doga".

„Mă simt atât de fericit când stau la pian cu poezia lui Eminescu. Să sărbătorim această zi nu doar ca ziua naşterii lui Eminescu, este ziua noastră naţională, ziua spiritului naţional şi vă doresc să vă simţiţi bine în lumea Eminescu”, a afirmat maestrul Eugen Doga.

Ministerul Culturii va organiza pe parcursul acestui an mai multe evenimente culturale cu prilejul aniversării a 80-a de la naşterea eminentului om de cultură, compozitorului Eugen Doga, Artist al Poporului, Laureat al Premiului de Stat, Cavaler al Ordinului Republicii, academician. Printre aceste acțiuni remarcăm organizarea concertului aniversar, montarea spectacolului de balet "Luceafărul" de Eugen Doga, desfășurarea spectacolelor camerale, organizarea concertelor de gală în localităţile din țară cu participarea maestrului Eugen Doga ș.a.

Sursa text/foto - AICI