„Culorile unul genocid” – expoziție de pictură la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”

La Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” a fost inaugurată, pe data de 27 ianuarie 2017, expoziția-concurs de artă plastică și decorativă „Culorile unui genocid”. Evenimentul este organizat în contextul marcării Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Expoziția cuprinde 75 lucrări ale elevilor Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, Liceului Teoretic „Rambam” și a Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din orașul Soroca.

Prezentă la inaugurare, ministrul Culturii Monica Babuc a apreciat lucrările expuse în cadrul concursului, afirmând că evenimentul vine să evoce o pagină dramatică a istoriei omenirii. De asemenea, ministrul Culturii a subliniat că ideea organizării acestei expoziții e foarte inspirată, mulțumind organizatorilor pentru implicare. „Asemenea evenimente își aduc contribuția pentru ca tragedia Holocaustului să nu se repete niciodată și este minunat ca această contribuție aparține tinerilor artiști”, a adăugat oficialul. Totodată, Monica Babuc a înmânat diplome și premii câștigătorilor.

Pe durata evenimentului, elevii de la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” au prezentat un spectacol în memoria victimelor Holocaustului, iar în holul instituției au răsunat melodii interpretate de Orchestra de cameră a Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”.

Menționăm că, din anul 2015, ziua de 27 ianuarie se comemorează în Republica Moldova la nivel național.

Tot pe 27 ianuarie ministrul Culturii Monica Babuc a inspectat mai multe săli ale Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, familiarizându-se cu condițiile în care cadrele didactice și elevii își desfășoară activitatea.