3 deserturi cu care să îți surprinzi jumătatea de Ziua Îndrăgostiților

Pe data de 14 februarie, când în întreaga lume se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților, cu siguranță vei dori să îți surprinzi jumătatea cu ceva dulce. Dacă nu reușești să îi pregătești un mic dejun delicios, îți propunem câteva idei de deserturi, pe care să i le servești la cină. Va fi încântat/ă!

1.Biscuiți inimioare
Soțul/soția preferă anumiți biscuiți? Fă-i o surpriză și prepară acești biscuiți în formă de inimioare. Îi poți decora cu fulgi de cocos/ciocolată, zahăr pudră, glazură sau orice altceva îți dorești tu. 


2.Chec simplu cu inimioare
Cu siguranță cunoști o rețetă foarte simplă de chec, pe care o prepari atunci când îți dorești ceva gustos, dar nu ai la dispoziție mult timp. Îl poți pregăti și de 14 februarie, însă pentru a crea un efect mai special, decorează-l cu inimioare comestibile (din ciocolată sau marțipan). O metodă mai neobișnuită, dar originală, este să desenezi pe carton o urare pentru persoana dragă, apoi să o decupezi. Pudrează checul cu cacao, dupa care pune peste el urarea decupată. Cerne zahăr pudră pe toată suprafața, apoi îndepărtează cu grijă cartonul. Vei obține un chec decorat asemeni celui din imaginea de mai jos.


Sursa foto – AICI

3.Ciocolată-inimioară pe bețișoare
Pentru a face astfel de ciocolate, vei avea nevoie de tablete de ciocolată, pe care să le topești, de bețișoare pentru acadele și forme de copt în formă de inimioare. Toarnă în forme ciocolata topită și lasă la răcit. Când inimioarele s-au răcit suficient, înfige bețișoarele în ele, având grijă să nu le sfărâmi. În timp ce inimioarele se răcesc, poți presăra pe ele fulgi de cocos sau bomboane mici și colorate.


+1 Cubulețe de zahăr cu dragoste
Dimineața, atunci când serviți micul dejun și vă beți ceaiul, îndulciți-l cu cubulețe de zahăr pe care poți desena în prealabil inimioare sau chiar poți scrie pe ele cuvântul „IUBIRE”/„lOVE”. Cu siguranță, ceaiul va fi mult mai dulce!


Cum alegi să-ți surprinzi jumătatea?

Anna Casian-Musteață