La Chișinău va avea loc vernisarea expoziției „Mihai Eminescu. În mine bate inima lunii”

Pe data de 15 ianuarie, când toți românii marchează ziua nașterii lui Mihai Eminescu, la Rondul din spatele statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, va fi vernisată expoziția „Mihai Eminescu. În mine bate inima lunii”. 

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, va avea loc cu începere de la ora 11.00.

Alcătuită din 24 de bannere, ampla expoziție urmărește parcursul biografic al poetului, prezentând o serie de documente și fotografii ale poetului, fragmente de proză, articole, poezii și scrisori. O secțiune importantă este dedicată corespondenței dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Un  loc substanțial îl ocupă și comentariile asupra operei și personalității poetului făcute de-a lungul timpului de figuri importante ale culturii române de la Titu Maiorescu, G. Ibrăileanu, G. Călinescu și până la Mircea Eliade și Constantin Noica etc..

În spiritul tradiției junimiste și a reuniunilor de la „Bolta Rece" din Iași, Cafeneaua „Orpheus" de la Casa Scriitorilor din Chișinău și vinăria „Purcari" vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper și cu scorțișoară.
 
Sunt așteptați toți doritorii!

Mai multe detalii despre eveniment - AICI

Anna Casian-Musteață