Tânărul poet Petru Cliofos – deținător al trofeului Festivalului Internațional „Călător prin stele”

În perioada 13 – 14 ianuarie 2017, Asociaţia cultural – educativă „Clubul EXPRESIA IDEII”, Oneṣti, România, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Radu Rossetti”, Oneṣti, Uniunea Artiṣtilor Plastici, Editura Karta.ro, Oneṣti, Restaurantul „Bulevard” Oneṣti ṣi cu alţi parteneri, au organizat cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional „Călător prin stele”.

În acest an, trofeul Festivalului Internațional „Călător prin stele” a ajuns la Chișinău, datorită poetului Petru Cliofos. Participant la ediția a IV-a, acesta a prezentat cărțile lansate în 2016 „Suflet pe Altar” și „Roua Rugăciunii”,  dar a susținut și un recital poetic, recitând din Marele Mihai Eminescu.

Contactat de CultARTlife, Petru Cliofos a declarat: „Recunosc, această înaltă apreciere m-a surprins poetic de frumos, dar și mă însărcinează cu responsabilitate culturală și literară de promovare calitativă și continuă a frumosului și adevăratelor valori românești, studierea continuă a Creației și promovarea eternă a Idealurilor Naționale Eminesciene. Un sincer și prietenesc mulțumesc Doamnei Mariana Bendou, cea care după eforturi enorme dea lungul a 4 ediții, cu drag și pasiune ne adună în jurul creației eterne a lui Mihai Eminescu, cu speranța de revedere la cincinalul Ediției de Festival „Călător prin Stele”. De asemenea, un mulțumesc prietenesc gazdelor evenimentului, dar și participanților de calitate, criticilor, scriitorilor, tinerilor talentați, profesorilor și oamenilor culturii românești!”.

În cadrul Festivalului, care conține cinci secțiuni, au participat cadre didactice, studenţi, elevi de liceu ṣi școala profesională, cât și orice alte categorii socio-profesionale interesate (cu vârsta peste 18 ani).
Invitați speciali ai Festivalului au fost: Conf.dr. Gheorghe Drăgan, scriitorul Marin Moscu, membru al Uniunii Scriitorilor Români, poeta Elena Mândru, secretar al Ligii Scriitorilor Români, Filiala Iaşi-Moldova, Petru Cliofos, scriitor şi actor din Chişinău, Republica Moldova, scriitori, poeţi şi oameni de cultură din România.

Festivalul Internațional „Călător prin stele” este organizat anual cu scopul de a păstra vie în memoria colectivă naţională ṣi internaţională personalitatea poetului Mihai Eminescu și de a schimba atitudinile, comportamentele și modul de gândire în rândul tinerilor spectatori, prin efectul produs de încărcătura afectivă și psihologică a manifestării.Anna Casian-Musteață
Sursa foto - AICI