Atelier de confecționare a mărțișorului. Vino și tu!

Pe data de  24 februarie, cu începere de la ora 13.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, se va desfășura un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diferite tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși). 

La manifestare vor participa binecunoscuții meșteri populari Ludmila Berezin (Chișinău), Viorica Bucataru (Ungheni), Natalia Cangea (Criuleni), Eugenia Moldovanu (Bălți), Maria Ciobanu (Bălți), profesori și copii de la centrele de creație din capitală și din alte localități. Meșterii populari vor demonstra publicului diverse metode și procedee de confecționare a mărțișoarelor. 

Mărțișoarele confecționate de către participanți vor fi etalate în cadrul unei expoziții tematice.

Devenit o tradiție anuală în cadrul muzeului, evenimentul este organizat de membrii Secției Relații cu Publicul, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. 

Mărțișorul, alături de alte practici culturale asociate zilei de 1 martie, a fost înaintat de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia, pentru a fi inclus în Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Sunt invitați cu drag toți doritorii de a cunoaște mai bine tradiția Mărțișorului!

Anna Casian-Musteață