Azi va fi vernisată expoziția „Lituania într-un colet poștal”

Ambasada Lituaniei în Republica Moldova și Muzeul Național de Istorie a Moldovei organizează expoziția itinerantă cu genericul „Lituania într-un colet poștal", care va fi inaugurată pe 14 februarie, ora 17.00, în holul de la etaj al muzeului. Aceasta va fi deschisă pentru public până la 10 martie 2017.

Expoziția prezintă, într-un mod inedit, cele mai frumoase și valoroase obiective naturale și culturale ale Lituaniei înscrise în listele Patrimoniului Mondial UNESCO. Între bunurile lituaniene ce aparțin Patrimoniului Comun al Umanității, publicul va putea descoperi Centrul vechi istoric din Vilnius, Istmul Neringa (Courland), Situl arheologic de la Kernavė, Arcul geodezic Struve, Rezervaţia biosferei Zuvintas ș.a. De asemenea, vizitatorului i se oferă ocazia audierii cântecelor lituaniene pe mai multe voci - Sutartinės, care constituie un element de patrimoniu mondial imaterial. 

Expoziția „Lituania într-un colet poștal" contribuie la o mai bună cunoaștere a Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și a locului pe care cultura Lituaniei îl ocupă în cadrul valorilor culturale internaționale. 

Sunt așteptați toți doritorii!