„Faimosul etern feminin” – expoziție ce prezintă femeia în diferite ipostaze

În preajma Zilei Internaționale a Femeii, marcată anual la 8 martie, Muzeul Național de Artă al Moldovei, prezintă expoziția „Faimosul etern feminin”. Aceasta va fi vernisată miercuri, 1 martie.

Expoziţia încadrează o selecție de lucrări de artă universală din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei: pictură, grafică, artă decorativă, datate cu sec. XVIII-XX. Ea mizează pe laitmotivul chipului feminin în varii ipostaze – de la împărătese şi doamne din înalta societate - la femei din popor, în costume naţionale; de la femei-creatoare la gospodine, redate conform idealurilor de frumuseţe ale epocilor în care au fost create.

Printre autorii picturilor prezente în expoziţie îi menţionăm pe: Raffael Schuster-Woldan (Germania) cu Portret de femeie; Zinaida Serebreakova (Rusia) cu lucrarea La scăldat; Johann Baptiste Lampi (Austria) cu Portretul Ecaterinei II; Boris Kustodiev (Rusia) cu Portretul Iuliei Proşinskaia; Konstantin Korovin (Rusia) cu Portretul unei necunoscute etc.

Printre autorii lucrărilor de grafică îi cităm pe: Jan Van Troyen( Flandra) cu gravura Portret de femeie; Etienne Claude Voysard (Franţa) cu gravurile Doamna cu evantai şi Portret de femeie; Albert Henry Payne (Anglia) cu mai multe portrete realizate în tehnica acvaforte etc.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 15 aprilie 2017.

 
Mai multe detalii despre eveniment – AICI.

Anna Casian-Musteață