Vino la Muzeul Național de Istorie și află „Secretele Egiptului Antic”!

Începând cu 25 februarie, Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește prima expoziție interactivă de istorie dedicată copiilor - „Secretele Egiptului Antic".  Astfel, copiii sunt invitați într-o călătorie interactivă unică, timp în care vor afla enigmele Marelui Sfinx de la Giza, misterele faraonilor, secretele piramidelor, semnificația amuletelor.

Expoziția „Secretele Egiptului Antic" este recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani. Aceasta include prezentări și explicații ale momentelor, personajelor și obiceiurilor esențiale ale Egiptului Antic - una dintre cele mai interesante perioade ale istoriei, îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar și ateliere interactive cu scop educațional.

Conceptul unic al expoziției „Secretele Egiptului Antic" permite interacțiunea cu exponatele și implică publicul tânăr într-un joc. Pe durata vizitei, copiii vor intra într-o piramidă, se vor așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag, vor cunoaște arta mumificării și a scrisului vechi, vor crea singuri amulete și bijuterii după modelul celor din antichitate, descoperind semnificaţia lucrurilor pe care le ating.

Vizitarea expoziției se face doar în grupuri, cu programare. Programarea la tel.: 079 833 533.

Grupul de vizitatori se constituie din minim 5 persoane și maxim 35 de persoane. 

Program de vizitare a expoziției:
luni-duminică, 10.00-17.00 (până la 26 martie);
10.00-18.00 (de la 27 martie).
Fără zi de odihnă. 

Expoziția va fi închisă pentru public de Paște (16-17 aprilie) și Paștele Blajinilor (23-24 aprilie).

Ora de intrare a ultimului grup de vizitatori este 16.15 (pe timp de iarnă, până la 26.03.2017) și 17.15 (pe timp de vară, de la 27.03.2017).

Casa de bilete se închide la 16.15 (pe timp de iarnă) și 17.15 (pe timp de vară). 

Tarifele de vizitare:
• Copiii sub 15 ani - 120 lei;
• Adulții - 130 lei.

Facilități la taxa de intrare în expoziție:
• Copiii de vârstă preșcolară - gratuit;
• Elevii care vor vizita expoziția în grup mai mare de 15 persoane vor achita biletul de intrare în valoare de 110 lei/per persoană, iar însoțitorul din cadrul instituției de învățământ școlar are gratuitate.

Biletele pot fi procurate la casa muzeului și online (iTicket).

Mai multe informații despre expoziție – AICI sau AICI

Anna Casian-Musteață