Începutul lunii aprilie vine cu „Jazz'n Chișinău International Festival”

În perioada 5 – 9 aprilie 2017, AO „MuzArt” organizează „Jazz'n Chișinău International Festival”. 

În cadrul festivalului vor fi dezvoltate forme de cunoaștere și metode de lucru participative prin intermediul muzicii jazz. Festivalul are în centru spectacole de jazz și ateliere axate pe explorarea unor metodologii novatoare în domeniul jazz-ului. Astfel, reprezentațiile muzicale și metodologiile formatoare dezvoltate în cadrul atelierelor se completează și se nuanțează reciproc, construind un proiect în care spectacolul de jazz este însoțit de laboratorul de lucru premergător lui.

Proiectul va fi dezvoltat în patru regiuni diferite, Chișinău, Soroca,Tiraspol și Cimișlia consolidând colaborarea între ONG-uri specializate și instituții publice, reunite prin interesul comun pentru muzica jazz.

Vor evolua: Polonia- Tomasz Wendt Jazz Trio, Germania- Pablo Held Jazz Quartett, Letonia- Ruta Duduma, Italia- Rosa Brunello –contrabas, Senegal -Moulaye Niang- tobe, Moldova –Jazz`n Chisinau.

În cadrul activităților sunt implicate band-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia și Moldova. Timp de o săptămână, muzicienii vor lucra împreună asupra unor proiecte muzicale, iar rezultatul acestora vor fi prezentate public în cadrul Jazz'n Chișinău International Festival. De asemenea, componența educațională este realizată prin intermediul masterclass-urilor care dau posibilitatea artiștilor și tinerilor muzicieni să-și formeze un orizont de cunoaștere care să-i ajute să realizeze proiecte muzicale cu o dimensiune pedagogică.

Masterclass-urile vor avea loc la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și la Centru de  Excelență “Ștefan Neaga” din Chișinău, Colegiile de Muzică din Soroca și Tiraspol, Școala de Arte din Cimișlia.

A.O MuzArt este o organizaţie tânără care are drept scop promovarea muzicii jazz  și toate aspectele acesteia în Republica Moldova.  Activând ca inițiativă culturală, membrii asociației au organizat mai multe evenimente de familiarizare a publicului larg cu muzica jazz, unul dintre ele fiind conceptul Jazz’n Chisinău, concept realizat de Valeriu Culea, care are o durabilitate de peste 4 ani. Conceptul Jazz’n Chisinau, are la bază ideea popularizării muzicii de calitate atât în mediul urban cât și în mediul rural și valorificării a dimensiunii pedagogice a artei și a importanței acesteia în educarea unei comunități tolerante și empatice.

Sunt așteptați toți doritorii!

Mai multe detalii despre eveniment – AICI.


Anna Casian-Musteață