Festivalul de Muzică Clasică în aer liber – DescOPERĂ. Iată când va avea loc!

Festivalul de Muzică Clasică în aer liber – DescOPERĂ a ajuns la a doua ediție. Acesta va avea loc în perioada  9-11 iunie, la Butuceni, Orheiul Vechi și va aduna la un loc toți oamenii pasionați de muzica clasică.

În cadrul evenimentului spectatorii vor descoperi frumusețea muzicii clasice într-un spațiu rural, amfiteatrul natural, care este parte a Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi” și asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Participanții la festival vor avea posibilitatea să viziteze și să exploreze Rezervația Cultural - Naturală „Orheiul Vechi”. Siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute vor prezenta vizitatorilor momente din viața socială și culturală a strămoșilor noștri. 

Biletele vor fi disponibile online în curând pe iticket.md, iar din 25 mai biletele vor fi disponibile și în următoarele puncte:
1. Casele de bilete a Teatrului de Operă și Balet
2. Casa de bilete a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”
3. Casa Palatului Național „Nicolae Sulac”
4. Info - Centru Butuceni, Orheiul Vechi

Detalii Bilete:
Bilet CONCERT- 150 lei
Bilet ABONAMENT - 300 lei
Voucher CINĂ - 200 lei

Categoriile de bilete:
Biletul CONCERT – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru un concert descOperă

Biletul ABONAMENT – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru trei concerte descOperă

Voucher CINĂ - oferă unei persoane acces la cina organizată după concert. 

Elevii, studenți și pensionarii vor putea cumpăra bilete pentru o zi la un preț special (la prezentarea carnetului care demonstrează statutul posesorului).

Datorită gastronomiei locale și expozițiilor meșterilor artizani din regiune, invitații vor descoperi specificul zonei. „Rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi” este în proces de înscriere pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Pentru prima dată festivalul în aer liber de la Butuceni a fost organizat în anul 2016 și a avut un succes răsunător printre iubitorii de muzică clasică. 

Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Filarmonica Naționala „Serghei Lunchevici”, în parteneriat cu gazda evenimentului Eco-Resort „Butuceni”și Publicis Moldova, cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeza pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida), Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Mai multe informații despre eveniment – AICI.

Sunt așteptați toți doritorii!
Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu