Handmade Decor by Mylla – decorațiuni pentru casă și bucurii pentru micile prințese

Liudmila Stratulat este o meșteriță handmade, care confecționează diverse accesorii pentru fetițe, dar și decorațiuni pentru casă. Astfel, reușește să le bucure nu doar pe micile prințese, ci și pe mămicile acestora. Deși e specialist în Științe Politice, Liudmila cu succes se afirmă în domeniul handmade, unde se dedică 100%. Mai multe despre pasiunea sa, aflați din interviul de mai jos!

Liudmila, de unde vine pasiunea dvs pentru handmade?
De când eram mică mereu îmi meșteream eu ceva din bijuterii,  inelușe, cercei, gentuțe, dar nu știu de ce, nu am luat acestă pasiune în serios, parea a fi o joacă. Cât am studiat și am fost încadrată în câmpul muncii, fără să-mi dau seama am lăsat acesta pasiune la o parte. Însă, cum am devenit mămică, am început o nouă viață plină de entuziasm și sunt motivată să fac ceva frumos și special pentru fetița mea.  

Care a fost prima lucrare pe care ați meșterit-o?
Primele lucrări sigur că au fost făcute pentru fetița mea, acestea fiind o serie de accesorii pentru păr, începând de la cercuri pentru păr și diferite feluri de agrafe și terminând cu elastice mici cu blană. Micuța mea adoră tot felul de accesorii, le poartă cu mult drag, ea fiind inspirația mea, cel mai fidel fan al meu și totodată un mic critic, care își expune părerea în felul ei.

În țara noastră e posibil să faci din handmade o afacere?
Sigur că poți face o afacere din handmane, pot aduce foarte multe exemple. Știu multe persoane, îndeosebi mămici, care în concediul de materniate și-au decoperit pasiunea față de handmade și cu multă muncă și dăruire de sine, au ajuns să le cunoască toată Moldova, chiar și peste hoatare. Nu e atât de ușor să ridici pasiune pentru handmane la nivelul unei afaceri, dar totuși după cum vedem e posibil, fiecare își găsește locușorul sub soare. Aceste mămici sunt un exemplu pentru mine, mă motivează să lucrez și să mă perfecționez la capitolul handmade.

De fapt, pentru dvs handmade-ul e o afacere sau doar o pasiune?
La momentul dat pentru mine handmade-ul este o pasiune, care a venit odată cu nașterea fetiței mele. Îmi place să fac diferite accesorii și mărunțișuri pentru fetițe, cât și mici decoruri  pentru casă. Îmi place să bucur mămicile, cât și pe micile lor  prințese cu diverse premii, acestea fiind aceesorii pentru fetițe sau decoruri pentru casă. Însă, nu neg faptul că voi fi foarte bucuroasă, mândră și mai împlinită, dacă pasiunea mea într-o bună zi va deveni o afacere.

De unde faceți rost de furnitura necesara pentru a meșteri?
Totul depinde de insipație și de ceea ce vreau să meșteresc. Uneori ca furnitură îmi poate servi orice găsesc la îndemănă prin casă, iar alte ori îmi procur materialele necesare, aleg ceva mai special, ceea ce mi se potrivește pentru lucrarea care vreu să o relizez. La momentul dat tot de ce am nevoie pentru a realiza o lucrare sau alta, găsesc cu ușurință la noi în țară.     

Ce ar trebui să cunoască cititorii CultARTLife despre Liudmila Stratulat?       
Am finisat Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrație Publică, dupa care am lucrat câțiva ani în mai multe companii din țară. Îmi plăcea „să mă joc cu foile” și în același timp să fiu responsabilă și de neînlocuit la locul de muncă. Însă, odată cu sarcina și nașterea fetiței, toate acestea au rămas în urmă, fiind lucruri neimportante pentru mine acum. Sunt mămică, am o fetiță și sunt fericită! Am început o viață nouă în care, împreună cu Eva, decoperim lucruri noi si ineresante pentru ambele, trăim clipe de neuitat împreună, Eva descoperind lumea, iar eu - talentul și capacitățile în domeniul handmade.

Observ că meșteriți diverse lucruri. Care din acestea vă sunt mai aproape?
Diversitatea lucrurilor pe care le meșteresc este dictată de inspirație la acel moment când realizez. Deseori sunt inspirată de euforia sărbătorilor, fie de iarnă, fie de Paște, de primăvară sau vară, și iată atunci iau naștere diverse decoruri de sărbători, pentru casă și prieteni. Pe lângă toate astea, pot afirma cu siguranță că cel mai mult mă trage inima spre handmade pentru micile prințese. Primesc o deosebită plăcere când meșteresc ceva pentru fetițe, fie accesorii de păr, oglinjoare sau alte mărunțișuri simpatice.

Ce tehnici folosiți atunci când meșteriți? Care e tehnica preferată?
Nu folosec o tehnică anumită în realizarea lucrărilor mele. Lucrările sunt diferite și lucrul diferă de la o lucarea la altă. La toate astea vă pot spune că nu e cel mai important să folosești o tehnică anume, cel mai important este dragostea, plăcerea, dăruirea de sine, inspirația și munca care o depui realizând o lucrare handmade.  Aceste componente fac ca orice lucrare handmane să fie specială, originală și prețuită. 

Cine sunt clienții dvs?
Clienții mei la momentul dat sunt mămicile, bunicile, nanele, surorile, care au dorința și plăcerea să procure ceva pentru prințesele lor. În perioada sărbătorilor sunt solicitate decorurile cu tematica sărbătorii așteptate, sunt procurate de diverși clienți care doresc să ofere un cadou prietenilor, colegilor de serviciu sau chiar pentru sine.

Care a fost cea mai voluminoasă sau dificilă comandă pe care ați realizat-o?
 Nu am ajuns la capitolul cea mai voluminoasă sau dificilă comandă, deaorece sunt un începător, însă am potențial să devin un meșter handmade cu o experiență de invidiat și atunci voi fi gata de orice provocare ce ține de comenzile voluminoase și dificile.

Unde vă comercializați lucrările?
La momentul dat îmi comercilizez lucrările pe internet, prin intermediul Facebook-ului, pe pagina care o dețin Handmade Decor by Mylla și prin cunoscuți și prieteni, care au nevoie de lucrările mele. Pe parcurs sper să evoluez în domeniul handmade și să particip la diferite târguri, unde voi avea psibiliatea să îmi prezint personal lucrările și să mă promovez ca meșter handmade.

Ce planuri de viitor aveți?
În primul rând, îmi doresc un viitor frumos și stabil, în care să mă dezvolt și să mă perfecționez cu succes în domeniul handmade, căci am planuri și speranțe mari, la care muncesc zi de zi pentru a le realiza cât de curând posibil. Planific să continui această activitatea și să creez multe lucruri frumoase pentru toate fetițele. Am început și să cos câte ceva pentru copii (jucării moi, maiouri, fustițe, ș.a.). E un mic experiment pentu mine și fata mea și sper să-mi reușească în continuare tot ce-mi pun în plan ca să-mi pot bucura micuții clienți nu numai cu acesorii și decoruri, dar și hainuțe drăguțe.

Mulțumesc mult pentru interviu și mult succes în tot ceea ce faceți!

Lucrările Liudmilei le puteți admira și comanda pe pagina de Facebook – AICI, dar și pe Youtube – AICI.

Anna Casian-Musteață