O expoziție de excepție – „Nunta nunților”

Pe data de 20 mai,  în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc vernisajul Expoziției „Nunta nunților... (Din patrimoniul MNEIN)”.

Ampla expoziție va include piese utilizate în ritualurile nupțiale din Basarabia: costume populare, ștergare, covoare, forme de pâine, mobilier, registre și acte vechi de stare civilă ș.a. Prin intermediul fotografiilor de epocă, veți putea admira chipuri de miri și mirese, diverse secvențe din scenariul de nuntă. Vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască frumusețea tradițiilor prilejuite de evenimentul care, potrivit gândirii populare, marchează împlinirea destinului uman: întemeierea unei familii. Evocarea obiceiurilor nupțiale din diverse localități, ne-a sugerat drept generic al expoziției: „Nunta nunților...” – o sinteză a experienței nunților care s-au jucat și se vor mai juca în spațiul nostru cultural, reflectate în patrimoniul muzeului.

Expoziția este organizată în contextul Nopții Europene a Muzeelor 2017. Vă așteptăm cu drag la vernisaj, precum și la alte manifestări culturale preconizate în aceeași zi, la Muzeul Național de Etnografie și Istoria Naturală.
 
Sunt așteptați toți doritorii, cu începere de la ora 18:00!

Mai multe detalii despre eveniment – AICI.

Anna Casian-Musteață