Evelina va învinge cancerul, va vedea și va merge. Să o ajutăm și noi!

De la vârsta de 4 luni, Evelina a fost diagnosticată cu pseudoartroză congenitală la piciorul stâng, maladie ce nu poate fi tratată la noi în țară. Piciorul i-a fost operat în 2014 la spitalul din orașul Harcov, Ucraina. De atunci, la fiecare 4 luni a mers la investigații. Pe parcursul investigațiilor i-a fost depistată o tumoare cerebrală din cauza căreia și-a pierdut vederea.

Tumoarea o tratează la Spitalul Oncologic din Chișinău, însă este nevoie de a doua operație la picior, pe care ar fi trebuit să o facă în 2017. Din păcate, părinții nu au avut suficienți bani și au amânat operația, care costă 5500 Euro. Nici acum nu dispun de acești bani, dar pentru că starea Evelinei se agravează și necesită operație urgentă, au hotărât să apeleze la oamenii cu suflet bun.

Ea își dorește foarte mult să poată merge ca toți copiii și să vadă lumea. Noi, părinții, ne dorim ca măcar, dacă nu își va recăpăta vederea, să se poată deplasa fără supraveghere și să nu stea țintuită la pat toată viața. La moment piciorul întârzie în dezvoltare și Evelina se deplasează greu.
Locuim în satul Hansca, raionul Ialoveni. Pentru că se deplasează greu, Evelina nu poate merge la grădiniță. E o fetiță sociabilă, îi place să comunice cu copiii, dar din cauza că nu poate merge și nu vede, nu poate frecventa grădinița.
De asemenea, mai am două fetițe, de 17 și 9 ani. Fiica cea mai mare are și ea probleme cardiologice
”, spune mama fetiței, pe care am cunoscut-o zilele trecute în timp ce făcea tratamentul la Spitalul Oncologic.


Vă rog mult să nu treceți cu vederea și să o ajutăm pe Evelina să meargă în Ucraina, unde medicii să-i facă cea de-a doua operație la picior, iar ea să aibă o copilărie frumoasă și să se bucure de viață ca ceilalți copii.

Pentru detalii o puteți apela pe  mama Evelinei, Ecaterina Muntean, la următoarele numere de telefon: mobil – 062174862, fix – 026856417.

Iar dacă vreți să o ajutați pe Evelina, puteți dona la următoarele conturi:
Evelina își dorește să învingă, să meagră, să vadă și să aibă o viață frumoasă!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu