În această seară, 180 de țări vor marca Ora Pământului

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, oameni din întreaga lume marchează Ora Pământului. Republica Moldova va participa și în acest an, iar intervalul de stingere este ora 20.30 – 21.30. Astfel, timp de o oră, aceștia vor stinge lumina și vor deconecta aparatele electrice, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Ora Pământului (engleză Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice.

Prima „Oră a Pământului” a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu