Festivalul FRUMOS COVOR BASARABEAN va avea loc în Clișova Nouă

Covoarele de perete țesute în Republica Moldova, așa numitele scoarțe moldovenești, au fost înscrise în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO.

Ornamentele și tehnicile tradiționale de realizare a scoarțelor basarabene din cele mai vechi timpuri au început să dispară o dată cu globalizarea, astfel experții în etnografie din România și Republica Moldova au decis salvgardarea tradiției românești de țesere a covoarelor tradiționale prin decizia UNESCO aprobată la 1 decembrie 2016 în Etiopia.

Un aport considerabil la acest lucru îl are și orheianca Ecaterina Popescu, meșter iscusit în confecționarea covoarelor si portului popular, fondatoare și conducătoare a Centrului de Meșteșuguri „Arta Rustică” din satul Clișova Nouă r-ul Orhei, unde anual se desfășoară un mare și important eveniment pentru întreaga republică FESTIVALUL FRUMOS COVOR BASARABEAN, la care sunt invitați mai mulți meșteri din țară, autorități publice , artiști consacrați. 

Veniți la Festival să admirați această perlă a neamului înscris în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO, și multe alte lucruri frumoase consacrate tradițiilor și obiceiurilor noastre!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu