O arhivă fotografică din anii '50-'60 va fi expusă la Muzeul Național de Artă

Pe data de 6 iulie, pentru prima dată în Moldova, va fi expusă o arhivă fotografică plină de emoții, sens, mistere și suflet! Descoperite întâmplător, fotografiile bătute de vânt, dar îngrijite până acum de ierni, veri și miracol, păstrează temeinic spiritul trecutului, ai anilor '50-'60. 

Clișeele, care-și așteptau descoperirea până 2016, sunt creația lui Zaharia Cușnir (1912-1993), întâi învățător, apoi lucrător în kolhoz, dar în celălalt timp, fotograf cu deosebit sens artistic. Zaharia a lăsat în urma sa aprope 4000 momente prinse pe film fotografic. Aceste momente respiră fețele, fericirile, aspirațiile, gândurile pământului din cursul de mijloc râului Răut.

Expoziția „Revedere” este o retrospectivă a transformării timpului, a oamenilor și esenței tărâmului. Ochii care privesc vizitatorul au tupeul și sinceritatea să desfășoare realitatea. Deci, „Revedere” are scopul să tragă o paralelă dintre vizitator și momentele vieților prinse de camera lui Zaharia. Regăsirea sinelui rătăcitor pe pământ, reântâlnirea copilului din adânc sau a maturului sensibil, resimțirea emoțiilor conecte diferitor etapelor vieții, toate acestea sunt concentrate în sala mică a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

„Vă așteptăm să conturați pentru sine mesajele transmise prin ochii persoanelor din fotografii”, spun organizatorii.

Expoziția va fi lansată începând cu ora 16.00.

Sunt așteptați toți doritorii!

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială a evenimentului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu