Hai şi tu la Festivalul „Taurul Negru de Cărbuna”! Iată când va avea loc!

Pe data de 25 august, în localitatea Cărbuna, raionul Ialoveni, va avea loc prima ediţie a festivalului „Taurul Negru de Cărbuna”. Scopul festivalului este de a promova componenta rurală în cultura Moldovei și de a dezvolta satul Cărbuna.

Toţi cei prezenţi la festival vor avea parte de muzică bună şi  masterclass-uri pentru toate vârstele, în cadrul cărora vor învăţa să confecţioneze păpuşi, covoare din ierburi şi să lucreze cu argila. De asemenea, aceştia vor gusta din bucatele şi băuturile tradiţionale, pregătite de gospodinele satului.

Vizitatorii festivalului vor putea admira replica unei case preistorice din perioada culturii cucuteni-tripolia (peste 7000 de ani în urmă), parada “Taur Negru” şi vor face tururi cu ghid prin sat.

Nici copiii nu vor sta degeaba. Pentru aceştia organizatorii au pregătit ateliere creative, teatru de păpuşi, jocuri şi animatori, dar şi exerciţii arheologice de căutare a comorilor.

La finalul evenimentului, toţi cei prezenţi vor participa la un rug şi vor admira focurile de artificii.

Festivalul este organizat de A.O. "Proiectul Casa Mare" în cadrul proiectului social de organizare comunitară a satului Cărbuna, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Hai şi tu să descoperi  istoria Moldovei prin povestea minunatului sat Cărbuna și ospitalitatea locuitorilor săi!

Intrarea este liberă pentru orice doritor, cu începere de la ora 12.00!

Mai multe detalii găseşti pe pagina de Facebook a evenimentului!

Anna Casian-Musteaţă

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu