Scriitoarea Lilia Calancea invită mâine la lansarea cărții „BOCETE DE NUNTĂ. SCHIȚE ȘI POVESTIRI”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită la lansarea cărții „BOCETE DE NUNTĂ. SCHIȚE ȘI POVESTIRI”, semnată de scriitoarea Lilia CALANCEA și apărută recent la Editura Arc.

Lilia Calancea a devenit cunoscută publicului din Republica Moldova prin articolele de blog scrise sub pseudonimul Soacra mică, obținând premiul Bloggerul anului la concursul Blogovăț 2009. După trei ani a renunțat la anonimat. Primul ei roman „Regina nopții” a ajuns în topul celor mai citite zece cărți ale anului 2014.

În noua sa carte, Lilia Calancea schimbă formatul epic și îmbrățișează proza scurtă. „Eu am ajuns la o vârstă, când vreau profunzime, nu șablonul ușor de copiat”, spune scriitoarea. În „Bocete de nuntă” autorul „...renunță la facilitățile sentimental-melodramatice și abordează literar cotidianul rural în toată asprimea și duritatea sa. Această schimbare se remarcă chiar din titlu”.

Lilia CALANCEA a studiat limbile franceză, engleză și germană la ULIM, Facultatea de Litere. A urmat masteratul la Institutul European de Înalte Studii Internaționale din Nisa. Ulterior, a mai făcut un masterat în traducere, la Institutul Superior de Traducători și interpreți din Bruxelles.

Evenimentul de lansare a cărții „BOCETE DE NUNTĂ. SCHIȚE ȘI POVESTIRI”, va avea loc la 8 mai 2019, ora 13.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Sunt așteptați toți doritorii!


Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu