3 rețete simple, în care poți folosi uleiuri presate la rece

Uleiurile nerafinate presate la rece devin tot mai solicitate în rândul gurmanzilor. În acest sens, pe piața din Republica Moldova a apărut un nou producător- MIRA. Marian Ceban, fondatorul MIRA, spune că această marcă a luat naștere „din Dragostea noastră pentru alimente autentice, naturale, folositoare și, nu în ultimul rând, gustoase”.

La moment, MIRA produce uleiuri de susan, de floarea soarelui, de in, dovleac, semințe de struguri, de armurariu, de miez de nucă, de cânepă, de migdale, ulei de chimen negru și de sâmburi de caisă. Toate aceste uleiuri se folosesc în mâncarea gata preparată, căci în timpul procesării termice își pierd toate beneficiile. 

Dacă te întrebi ce poți face cu ele, îți propunem 3 rețete simple, dar delicioase, în care să folosești ulei din semințe de dovleac, de susan și de in. În plus, să știi că aceste uleiuri sunt ideale și pentru prepararea maionezei de casă, în smoothie sau în freshuri.

Salată de ciuperci cu ulei de in
Poți folosi ciuperci proaspete sau ciuperci marinate, pe care să le amesteci cu ceapă și ardei gras, să adaugi condiment, iar pentru un plus de savoare – câteva picăruti de ulei de in. Vei obține o salată delicioasă și nuritivă.Salată de varză murată cu ulei de susan
În perioada iernii varza murată ar trebui să nu lipsească din meniul nostrum zilnic. Astfel, dacă îți place salata de varză, o poți prepara foarte ușor, tocând varza mărunt, adăugând ceapă și câteva picături de ulei de susan. Acesta îi va da un gust deosebit și va fi acceptată chiar și de cei care nu prefer varza murată.Supă-cremă de dovleac cu ulei de dovleac
Cu siguranță mai găsești la bunica un dovleac care abia așteaptă să  fie transformat într-o supă-cremă delicioasă. Dup ace supa s-a răcorit, adaugă câteva picături de ulei de dovleac și bucură-te de un gust extraordinar, dar și de beneficiile acestuia.Poftă bună!

Dacă vă doriți și voi aceste uleiuri, îi puteți scrie direct producătorului pe Facebook AICI sau pe Instagram AICI sau îl puteți suna la numărul de telefon 079555202. De asemenea, uleiurile le găsiți și în magazinul Lotus de pe str. Mitropolit Dosoftei 100, orașul Chișinău. 

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu